Lépjen kapcsolatba velünk

Stop Brüsszel

Washington Times: A demokráciát ma Európában Budapest képviseli, nem Brüsszel

Az amerikai Washington Times (WT) szerkesztősége véleménycikkében  foglalt állást Orbán Viktor és Magyarország mellett Brüsszellel és Soros Györggyel szemben.

A konzervatív napilap szerint az Európai Unió tényleg demokrácia deficittel rendelkezik, de nem Orbán Viktor miatt, hanem a meg nem választott brüsszeli eurokratáknak köszönhetően. “A demokrácia gyakran zajos, sokszor rendetlen és mindenkinek van beleszólása” – írták az eurokratákkal és a brüsszeli elittel kapcsolatban, akik képtelenek elfogadni a demokrácia természetét. Hozzátették:

“ezeknek az eurokratáknak még sohasem kellett szembenézniük a választókkal”.

Utalva ezzel arra, hogy az Európai Uniót vezető brüsszeli réteg legitimációja sokkalta kisebb, mint amekkorával bármelyik tagország milliók által megválasztott vezetője rendelkezik.

A Washington Times emlékeztetett arra is, hogy Orbánt nem kell félteni, ahogy írják: “Orbán nem cserkészfiú”. “Ő volt ugyanis a Szovjetunió összeomlásakor a kelet-európai demokratikus vezetők arca.

Ennek ellenére ma az európai baloldal szeret gyűlölködni vele kapcsolatban”

– hívják fel a figyelmet. A szerzők úgy vélik, ez pont a Soros Györggyel, a baloldali milliárdos filantróppal folytatott harca miatt alakult így. Az amerikai lap megjegyzi, hogy Soros György több helyen beleüti az orrát a politikába, köztük az USA-ban is.

Orbán Soros Györggyel való konfliktusnak meghatározó pontja a migráció. Orbán érvelése szerint az ellenőrizetlen migrációs hullám biztonsági és kulturális problémát is jelent a keresztény Magyarország és Európa számára. A WT cikkében külön kiemeli, hogy Orbán Viktor a tradicionális keresztény értékek, és ezzel Európa védelmére esküdött fel.

Az emiatt Magyarországra zúduló brüsszeli támadásokról úgy vélekednek, hogy a balliberális kritizálók a “fogatlan” Európai Parlamenten keresztül próbálják megvonni hazánk szavazati jogát az unióban. Viszont egy teljesen hamis tézisre alapozva. A kritikusok szerint ugyanis, “Orbán győzelme aláásta a választók alapvető jogait”. Csakhogy amint azt az amerikai kollégák is jól látják: Orbán győzelme nem volt antidemokratikus. A lehető legegyszerűbben és legérthetőbben magyarázták el: Orbán Viktor és szövetségesei azért nyertek, mert ők kapták a legtöbb szavazatot, toronymagasan!

A demokrácia alapja pedig a többség döntése. A baj csupán az, hogy a vesztesek ezt nem akarják elfogadni.

Az amerikai lap ráadásul rávilágít arra, amit el szoktak hallgatni a haladó médiában világszerte az Orbán-kormányokról. “Felélesztette a magyar gazdaságot, a külföldi befektetések szárnyalnak az országban és a bérek is folyamatosan növekednek”. Ezekkel aligha lehet vitatkozni. Idézték Jens Spahn német egészségügyi minisztert is, aki régebben támadta Orbánt, nemrégiben viszont már így nyilatkozott: “több kritika éri Orbán Viktort, de ő mégis betartja az európai törvényeket és megvédi Európa határait.”

Így jutottak végső következtetésükre az amerikai lap szerzői: “Ha Európában valóban demokratikus rövidzárlat van, az nem Budapest, hanem Brüsszel miatt lehetséges. Az Európai Unió vezetői tanulhatnának Orbán Viktortól, és végre hallgathatnának az emberekre, akiket elvileg képviselniük kellene.”

(a Figyelő nyomán)

Stop Brüsszel

Soros visszavonulóban: A CEU is Bécsbe készül áttelepülni

Soros György úgy döntött, hogy a magyar kormány ellenállása miatt Budapestről Bécsbe költözteti az egyetemét – írta a svéd rádió értesülésére hivatkozva a Breitbart London hírportál. A CEU-val kapcsolatos végleges döntés júniusban várható, de az inzézmény rektorhelyettese, Fodor Éva szerint már aláírtak egy ingatlanszerződést az osztrák fővárosban az egyetem további működtetése céljából.

Az Open Society Alapítvány a héten szintén bejelentette, hogy Budapestről Berlinbe helyi át az irodáját.

 

Tovább olvasom

Kategória

Legutóbbi bejegyzések

Legolvasottabb cikkek