Lépjen kapcsolatba velünk

Egyéb

VK-információ: Soros hétfőn találkozik az Európai Bizottság első alelnökével

Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnökének naptára szerint április 16-án, hétfőn találkozik Brüsszelben Soros Györggyel, az Open Society alapítvány elnökével

A hírt azóta az MTI is megerősítette.

Soros és Timmermans korábbi rendszeres egyeztetéseiről itt olvashatnak.

Egyéb

Orbán börtönben, Simicska robbant: Mit tud a Süddeutsche Zeitung?

A Süddeutsche Zeitung című német liberális lap a parlamenti választásokkal összefüggésben foglalkozott Magyarországgal a keddi számában. Meglepő módon sorra arról írnak a lapok, hogy milyen börtön bár melyik kormányzati tagra…

A szürke eminenciás kampánya című írásában Peter Münch kiemelte, hogy a vasárnapi parlamenti választás előtt megjelent egy olyan ellenfele Orbán Viktor miniszterelnöknek, akinek neve nem szerepel a szavazólapokon, de “veszélyeztetheti biztosnak hitt győzelmét”. Ez az ellenfél  a kormányfő “korábbi útitársa”, Simicska Lajos, egy “befolyásos ember”, aki “médiabirodalma” révén “megszorongathatja” a kormányfőt a “hatalmi visszaélésekről és nepotizmusról szóló beszámolókkal”.

A lap szerzője a többi között hozzátette, hogy az Elios nevű vállalkozás körüli ügyek a többi váddal együtt jelentős “robbanóerőt” fejt ki, hiszen a választók előtt egy olyan ország képe bontakozik ki, amelyben “egy szűk klikk szégyentelenül gazdagodik”.

A lap azt is pedzegeti, hogy Orbán amiatt aggódhat, hogy a választási vereség után a miniszterelnök a korrupciós ügyek miatt akár börtönbe is kerülhet. Sőt, hozzáteszik, Simicska az utolsó napokban “bombát robbanthat”… (A börtönbüntetésről korábban a Politico is cikkezett.)

Nem ez a mainstream sajtó első próbálkozása arra, hogy valamiképp megpróbálja befolyásolni a magyar választást. A Newsweek például ezzel a címlappal próbált meg elrettentő képet festeni a magyar miniszterelnökről.

Süddeutsche Zeitung / MTI nyomán

Tovább olvasom

Kategória

Legutóbbi bejegyzések

Legolvasottabb cikkek