Lépjen kapcsolatba velünk

Külpolitika

Izraeli elemző: Jeruzsálem a magyar kormány mellett áll

A Jerusalem Post korábbi vezető szerkesztője, Caroline Glick a magyarországi választásokat elemezte izraeli szempontból. Izrael a nacionalista magyar kormány mellett áll című írása a Breitbart Jerusalem portálon jelent meg, és azt elemzi, miért lehet Magyarország az egyik kiemelt partner Izrael számára Európában. Nem véletlen, hogy az első külföldi vezető, aki a kétharmados választási győzelme után felhívta Orbán Viktort, az izraeli miniszterelnök, Benjamin Netanjahu volt.

A cikk első része a Fidesz és Orbán Viktor választási győzelmét ismerteti, valamint összefoglalja a kampány fő témáit: a migránsinvázóval szembeni határozott kormányzati fellépést valamint az NGO-kal és Soros Györggyel szembeni fellépést.

Caroline Glick felidézi, hogy Benjamin Netanjahu tavaly nyári budapesti látogatása előtt vita bontakozott ki a Soros György arcképével futó plakátkampány kapcsán. A magyar kormányt többen burkolt antiszemitizmussal vádolták meg, de az izraeli elemző emlékeztet rá, hogy Soros “hasonló kampányokat folytatott Izraellel szemben is, azáltal, hogy nagy összegű támogatásokat juttatott Izrael-ellenes NGO-k számára Izraelben és világszerte. …

Soros célja ezekkel a szervezetekkel Izrael delegitimálása.

Glick szerint a magyar kormány “nem azért ellenzi Soros tevékenységét, mert (Orbán) gyűlöli a zsidókat, hanem azért, mert a korlátok nélküli bevándorlást pusztító hatásúnak látják a nemzet érdekei szempontjából – értve ezalatt a nemzeti identitást, szuverenitást valamint a gazdasági és nemzetbiztonsági szempontokat.”

Az izraeli elemző szerint Soros egyik nagy kedvezményezettje a szélsőségesen Izrael-ellenes Human Right Watch (HRW) nevű szervezet. A HRW ált az élén annak a nemzetközi kampánynak, amely antiszemitának igyekezett beállítani Orbán Viktor Soros elleni plakátkampányát. Amikor számos jelentős támogató megvonta hozzájárulását a HRW-től, Soros György pótolta a kieső támogatásokat.

Netanjahu azonban a budapesti látogatásán arra figyelmeztetett, hogy “Az új antiszemitizmus az anticionizmus formájában jelentkezik. Az egyedüli és egyetlen zsidó állam delegitimálásában. Sok szemponból

ma Magyarország azon államok élvonalában áll, amelyek ellenállnak ennek a zsidóellenes politikának,

és én ezt üdvözlöm, kifejezve egyúttal kormányom elismerését is.”

Caroline Glick emlékeztet rá, hogy – bár a szélsőjobboldalon jelentős probléma maradt a zsidóellenes gyűlölet – az Izraelben és Európában történt Izrael-elleni fenyegetések és támadások közül sok muszlimokhoz kötődik. Emellett a balos antiszemitizmus számos nyugat-európai országban sokkal erőteljesebben jelen van, mint a jobboldalon, miközben Izrael legerősebb európai támogatói szinte kivétel nélkül a politikai jobboldaldolon találhatók.”

“Netanjahu kiállása Orbán Viktor mellett azt az alapelvet fejezi ki, hogy

Izrael a szövetségi kapcsolatait szövetségesei cselekedeteire alapozza. Támogatja azokat, akik Izraelt támogatják, és szemben áll azokkal, akik Izraellel szemben állnak, ideológiai és pártazonosságoktól függetlenül.

Korábbi cikkünk:

Történelmi lépések: Magyarország már nyíltan szembemegy az ENSZ-szel Izrael ügyében

Külpolitika

Megsértődött a svéd miniszter: Orbán Viktor ne emlegessen bennünket!

“Svédország olyan modell országként nyerte el a hírnevét, hogy mi az, amit nem szabad megtenni a bevándorlással kapcsolatban.”

A svéd oktatási miniszter Gustav Fridolin megfeddte a magyar kormányt és a kormányt vezető Fideszt, amiért Svédországot a kudarcos bevándorláspolitika példájaként használják.

Kíváncsi lehet az ember, mi adja Fridolinnak a jogot és bátorságot arra, hogy egy szuverén országot utasítgasson, hogy mit mondhat és mit nem, különösen, hogy a svéd vezetők olyan nyomorultul magára hagyták a népüket. Svédország olyan modell országként nyerte el a hírnevét, hogy mi az, amit nem szabad megtenni a bevándorlással kapcsolatban. Olyan szintig nyitotta tágra az ajtóit a muzulmán migráció előtt, hogy arról érkeztek hírek, hogy

Svédország a polgárháború küszöbén áll, és az ország saját rendőrfőparancsnoka, Dan Eliasson a köztévében könyörgött segítségért…miközben arra figyelmeztetett, hogy a svéd rendőrség továbbra már nem képes betartatni a törvényt, és ezért felhívást intézett “az ország minden jó erőihez , hogy támogassák a munkájukat”.

Fridolin továbbá azt is kijelentette, hogy

“a mi problémáink és kihívásaink valószínűleg ugyanolyanok, mint amik Magyarországon is vannak”.

Csak ne tessék a mi nevünkben beszélni: Magyarországnak egyetlen olyan problémája sincs, mint amit Svédország a dzsedi migrációval szabadított magára. A magyarok nem tapasztaltak meg iszlám terrortámadást, mint a svédek pl. 2015-ben, és az olyan csodás jelenségeket, mint az erőszakos No-Go Zónák (“érzékeny városi zónák”) növekvő jelenléte, ami már Svédország legnagyobb bevásárlóközpontját is beszippantotta és egyéb, egykortiszteletre méltó kerületeket, és

Magyarországnak nem kell szembesülnie a “hitetlen” (“kufár”) női lakosainak a tömeges megerőszakolásával.

Ez jócskán elítélendő, hogy a nyugati vezetők a saját polgáraikat ilyen visszaéléseknek teszik prédájává, és aztán ilyen pimaszul, arrogánsan és lelkiismeretfurdalás nélkül képesek más országokat rendreutasítani, akik rá mernek mutatni szörnyű felelőtlenségükre.

(JW)

Tovább olvasom

Kategória

Legutóbbi bejegyzések

Legolvasottabb cikkek