Lépjen kapcsolatba velünk

Belpolitika

Vona egy EU-rajongó lett

Vona Gábor

Vona Gábort hidegen hagyja hazája önállósága. Most áprilisban nyilatkozta a HVG-nek:

„V.G.: És jó lenne az európai ügyészséghez csatlakozni. A Jobbik programjában ez benne van. Egy európai ügyészség nem lehet magyar belpolitikai játszótér.

hvg.hu: Az ország szuverenitásának egy részéről is hajlandó lemondani?

V. G.: Orbán Viktor állította be úgy, hogy az európai ügyészség kérdése a szuverenitásról szól, de én nem így látom. Az, hogy egy európai ügyész megfelelő felhatalmazással megvizsgálja az uniós források felhasználását, nem csorbítja Magyarország szuverenitását, sőt. Ha valami korrupt ügyet talál, hálásak is lehetünk neki, mert az ország érdekeit szolgálta.”

A magyar ügyészség erre nem lenne képes? Ha a mostanit nem tartja erre képesnek, akkor a megújítottat sem? Hol a haza szeretete? Legyünk hálásak azért, hogy beledumálnak a belügyeinkbe? Mert ne legyenek kétségeink, egy kis idő múlva már nem csak az uniós források felhasználását fogják vizsgálni. És ha bajaink vannak a hazai ügyészséggel, amire nagyobb a befolyásunk, akkor még több bajunk lesz az unióssal, csak sokkal kisebb lesz az ellenőrzés lehetősége.

Az az igazság, ha ilyenben enged, akkor a bevándorlás ügyében is lazán engedni fog. Különösen, ha a régebbi unióimádókkal együtt kerül kormányra.

Vona, ügyészség után euró

Plusz még egy dolog: „szeretnénk bevezetni az eurót” – mondta a GKI Gazdaságkutató üzleti konferenciáján Varga-Damm Andrea, a Jobbik szakértője tavaly novemberben. Nos, ez lenne a szuverenitás teljes feladása. A jelenlegi kormány az ügyészéghez csatlakozást elutasítja, az eurót elvben elfogadja, de a gyakorlatban húzza-halasztja.

Orbán egy eu-szkeptikus, aki benn akar maradni, de erős bírálatot is mond. Vona viszont egyre inkább EU-fan.

Belpolitika

Karácsony legnagyobb fájdalma a kampányban: a zuglói muszlimok

Karácsony hetente meggondolja magát.

Több tízezer kilométert utaztam, rengeteg helyen kampányoltam, nagyon sok kávét ittam. És még soha ilyen lelkes nem voltam! – ezzel a büszkeséggel vonult be tegnap este Karácsony Gergő az Egyenes Beszéd stúdiójába, hogy Krug Emíliával tárgyalja ki az ellenzéki visszalépések örök szappanoperáját. Miután végre megtudhattuk ki és miért lép, vagy esetleg nem lép ide, oda, amoda  – a több tízezer kilométeres szavazz rám menettel együttérző műsorvezető még egy utolsó kérdést tett fel a bizalmunkra pályázó miniszterelnök-jelöltnek.

Csúcspont, mélypont Karácsony Gergő számára a kampányban, mi volt a legdurvább élmény és mi a legjobb?

A válasz pedig sokkoló:

A legdurvább élény az volt, amikor halálosan megfenyegették a zuglóban működő iszlám közösséget.

Ne értsenek félre: fenyegetni nem szép dolog, halálosan meg pláne.

A zuglói muszlimok egyik vezetője.

A zuglói muszlimok egyik vezetője.

De először is:

A Magyar Iszlám Közösség közleményéből a mai napig nem derült ki, hogy a “gyújtogatással történő fenyegetés” egy konkrét, hitelt érdemlő eset volt-e, vagy csak csúnyát írt néhány kommentelő a Facebook-on. A balos médiában megfuttatott hiszti levélben ugyanis semmilyen konkrétum nincs, pedig a rendőrségi feljelentés számukra is nyitva áll, igaz ott bizonyítékok is kellenek…

Ki fenyeget, kit?

Másodszor:

Tisztelt Gergő, te 15 millió magyar miniszterelnöke akarsz lenni, nem csak a zuglói mecsetedbe járó muszlimoké. Miért nekik kampányolsz? Komolyan ez a szíved legmélyebb fájdalma? Ez volt az utolsó interjúd utolsó kérdése. Igazán szólhattál volna a magyarok problémáiról is. Ha tényleg több 10 ezer kilométert utaztál, akkor biztos láttál néhányat, de úgy tűnik ezek nem fájtak neked annyira…

 

Tovább olvasom

Kategória

Legutóbbi bejegyzések

Legolvasottabb cikkek